Pianoles

Wat mij in het lesgeven altijd het meest heeft geboeid is de verscheidenheid aan persoonlijkheden en talenten. Wie ben jij en wat heb je nodig? Waar word je blij van en wat zit je in de weg?
Het doel is muziek maken, op dit moment, met wie jij bent, met wat jij kan.

Herken je je in één van onderstaande uitspraken?
Denk je aan een andere uitspraak die voor jou van toepassing is, stuur die mij op via het contactformulier of via een mailtje en misschien is het er wel eentje die hier heel goed tussen past!

“Ik zou zo graag willen improviseren maar ik durf het niet!”
“Ik zou zo graag willen improviseren maar ik denk dat ik het niet kan.”
“Ik voel me gespannen aan de piano.”

Wanneer je nog nooit hebt geïmproviseerd, kan het voelen als in het diepe springen zonder zwemdiploma op zak. Je hebt geen idee wat er gaat gebeuren en je bent bang kopje onder te gaan. Maar het water, het geen vaste grond onder je voeten hebben, kan je een gevoel van vrijheid geven, en dat is waarschijnlijk ook waar jij naar verlangt. Ik weet van mezelf hoe eng improviseren kan zijn. Na mijn conservatoriumtijd durfde ik er niet aan te beginnen. Maar ik heb het toch gedaan. Omdat ik me vrij wilde voelen. Wanneer jij die stap wil wagen, is het fijn als er een leraar is die een veilige omgeving creëert, én die je kan laten zien hoe je kan zwemmen zonder te verdrinken.

Wanneer je nieuw bent met improviseren, kan je naast reguliere lessen ook “De piano ontdekken in 10 lessen” bij mij volgen. Klik op “lees meer” hieronder voor meer info.

“Het improviseren met Ariadne maakt mij los van dagelijkse beslommeringen. Het geeft me plezier in spelen en een vrij gevoel.”

Frouwkje (62 jaar)

“Ik wil de stukken die ik speel zo graag ook zonder bladmuziek kunnen spelen.”
“Het lukt me maar niet om een stuk foutloos en vloeiend te spelen.”
“Ik wil me vrijer voelen wanneer ik speel.”

Klassieke muziek is prachtig. En het is geweldig dat we zo’n enorm repertoire aan pianomuziek hebben, en dat het ook nog allemaal voor ons is opgeschreven! De componisten die die noten schreven, hebben dat gedaan vanuit hun improvisaties, vanuit hun taal, hun kennis en hun hart. Is het niet zonde om noten op te volgen als een recept, zonder de taal van de muziek te leren, dus zonder écht te leren koken? Ik besteed aandacht aan het betekenis geven van de noten, het snuffelen aan de ingrediënten van je recept. Hierdoor leer je mooier, makkelijker en vrijer spelen, en krijg je het vertrouwen dat je de bladmuziek niet altijd nodig hebt.

“Ik zing graag en wil mezelf leren begeleiden op de piano (popmuziek).”
“Ik wil me niet aan allemaal regels moeten houden. Ik wil mijn eigen ding doen.”
“Ik wil meer weten over muziektheorie zodat ik dat kan toepassen op mijn eigen composities en improvisaties.”

Ik ben zelf altijd een eigenwijze leerling geweest. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe muziek in elkaar zit, en tegelijkertijd vind ik het heerlijk (en belangrijk!) om de regels vervolgens weer los te kunnen laten. In mijn lessen leer ik je wat je maar wil leren en mag je er vervolgens mee doen wat je wil.

Hier kan je meer lezen over de praktische kant van de lessen.

Proefles

We beginnen met een proefles om te kijken of het klikt en om te kijken of ik jou kan leren wat je graag wil leren.

Reguliere pianoles

Je krijgt elke week les, op een vaste dag en tijd. Voor gevorderde leerlingen is om de week ook mogelijk.
De lessen zijn 45 minuten. Vanwege de kortere aandachtsspanne zijn de lessen voor jonge kinderen (van 8 tot 10 jaar) 30 minuten.
De lessen zijn bij mij thuis in het centrum Culemborg.

En nu jij…

Bedenk allereerst even of je de tijd vrij hebt om met je pianolessen bezig te zijn! Het is zonde om te investeren in lessen die misschien wel inspirerend zijn, maar waar je verder niet zoveel uit kan halen omdat je de tijd niet hebt om thuis te spelen.
Zorg er ook voor dat je een akoestische piano, of eventueel een elektrische piano in huis hebt.

Voor de lessen betaal je:

Een proefles kost €20 voor 30 minuten en €30 voor 45 minuten.

Reguliere lessen tot 21 jaar:
10 lessen van 30 minuten: €240
10 lessen van 45 minuten: €360
5 lessen van 45 minuten (voor om de week les): €180

Vanaf 21 jaar:
10 lessen van 45 minuten: €435
5 lessen van 45 minuten: €217,50
5 lessen van 60 minuten: €290

Alle bedragen zijn vrijgesteld van btw.