Na anderhalf jaar inzichtgevende en heel erg motiverende lessen van Robijn Tilanus, heb ik op 24 juni de opleiding tot improvisatiecoach afgerond. Gedurende de opleiding heb ik al veel gedaan met improvisatie in mijn lessen, maar nu zal ik me er helemaal op toeleggen. Dat betekent niet dat je met klassieke muziek niet meer bij mij terecht kunt. Het gaat namelijk niet zozeer om het kunnen spelen van waanzinnige improvisaties zoals we die bijvoorbeeld kennen van de jazzpianisten. Waar het wel om gaat?

Om het gevoel van vrijheid, ontspanning en inspiratie. Het ervaren van vreugde, opgeroepen door het laten klinken van misschien maar één toon.

Ik citeer graag een stukje uit de musische intentie – een soort artseneed – die wij bij de diploma-uitreiking hebben uitgesproken:

“Ik besef dat er in ieder van mijn leerlingen een schat aan creativiteit en muzikaliteit schuilt. Ik wil mijn leerlingen helpen deze schat te koesteren en te ontwikkelen. Met enthousiasme, respect en vertrouwen treed ik mijn leerlingen tegemoet.”

En zo treed ik ook graag mijn toekomst als improvisatiecoach tegemoet.

 

Als je meer wil weten over de opleiding en de docent, kijk op www.robijntilanus.nl