Op mijn zesde jaar begon ik uit nieuwsgierigheid met pianospelen. Na een jaar zei ik dat ik het kon, maar mijn moeder overtuigde mij ervan dat er nog veel meer was om te leren. Toen ben ik nooit meer gestopt. Ik wilde zelf pianojuf worden net als mijn pianojuf toendertijd, en een eigen methode schrijven. Toen ik later klassieke componisten leerden kennen, begon ik zelf ook met componeren. Ik leerde septiemakkoorden van Debussy, susakkoorden van Marco Borsato en tonicawerking van Beethoven.

Op mijn zeventiende begon ik op het Utrechts conservatorium met de vooropleiding tijdens mijn eindexamenjaar. Ik kreeg les van Paolo Giacometti (water en lucht, vlugheid, flexibiliteit) en later van Klára Würtz (aarde en vuur, romantiek, stevigheid). Na mijn bachelor deed ik een Erasmus semester in Salzburg bij Jeanette de Boer (degelijkheid, precisie) waar ik geïnspireerd werd door de landschappen en de vele bezochte opera’s. Ik deed mijn master of performance eindexamen bij Klára Würtz en schreef mijn scriptie over filmmuziek bij zwijgende films.

Tijdens mijn conservatoriumtijd zong ik bij een studentenkamerkoor, de Utrechtste Studenten Cantorij. Toen ben ik ook als pianist veel met zangers en koren gaan werken. Ik ademde graag met ze mee. Ook werd ik als pianist onderdeel van het Utrechts Blazers Ensemble voor het plezier dat ik had in het spelen van moderne muziek. Ik ontmoette theatermaker en schrijver Bernhard Christiansen (zachtmoedigheid, observatievermogen) met wie ik verschillende absurdistische theatervoorstellingen speelde. Ook ontmoette ik drie pianistes met wie ik een aantal keren de Canto Ostinato van Simeon ten Holt ten gehore bracht.

Ik volgde masterclasses en losse lessen bij o.a. Sally Sargent (van wie ik met volledige aandacht leerde te spelen) en Ferenc Rados (van wie ik leerde hoe alle noten met elkaar zijn verbonden).

Sinds 2014 schrijf ik pianostukken (water, vuur, wegdromend, repetitief, introvert). Ik treed daarmee op, neem albums op en maak er bladmuziek van. Sinds mijn achttiende jaar geef ik pianoles en momenteel schrijf ik (dan eindelijk) mijn eigen pianomethode. Ik volgde de opleiding voor improvisatiecoach bij Robijn Tilanus (enthousiasme, vreugde, vrijheid). Ik studeerde drie jaren bij BodyMind Opleidingen voor Lichaamsgerichte Psychotherapie en breng sindsdien het lichamelijke en mentale bewustzijn in mijn pianolespraktijk.

Ariadne Verstegen

info@ariadneverstegen.nl

+31(0)6-16337785

privacy