Ariadne Philine2021-12-13T17:31:43+01:00

Ariadne Philine

Fijngevoelig, direct en eerlijk; met haar filmische pianocomposities neemt ze je mee haar binnenwereld in. En daar zingt het van verlangen. Soms klein en teder, soms uitbundig. Vaak romantisch, maar nooit sentimenteel. ‘Muziek moet altijd ergens een beetje pijn doen’ volgens Ariadne Philine.

Beïnvloed door verschillende muziekstijlen blijft Ariadne Philine vooral zichzelf; haar minimal music is net niet de minimal music zoals je die gewend bent, haar neoclassicisme is fris en persoonlijk. Haar achtergrond als klassiek pianiste hoor je terug in haar lyrische toucher, én in referenties naar haar idolen zoals Bach en Schumann, geheel verweven in een eigentijdse klankwereld.

Gloei

Album ‘Gloei’

Bestel

Live

Momenteel geen voorstelling gepland.
Alle concerten

Blog

Een ontmoeting met de muziek van Ariadne Philine. Maar ook met haar worstelingen en keuzes als mens in de muziekwereld, haar onzekerheden, haar kracht, haar overwinningen en haar inspiratiebronnen.

Ik wil dus ik tril

29 maart 2019|Blog|

Wat is toch die spanning? Waarom doet mijn maag zo raar? Waarom trillen mijn handen? Waarom moet ik de hele tijd zo diep ademhalen? Kennelijk is er iets spannend, of komt er iets aan dat spannend is. Een ontmoeting met een nieuw persoon, een piercing laten zetten (ik noem zomaar iets he), iets uitspreken wat kwetsbaar voelt, een concert geven. ‘Ik wil dus ik tril’ heb ik op een bord geschreven dat in mijn werkkamer staat. Soms wissel ik de spreuk af met ‘ik leef dus ik beef’, wat ongeveer op hetzelfde neerkomt. Want trillen is beven en willen leven en zonder willen zouden we ook niet trillen en ik ga nu proberen uit te leggen hoe ik denk dat dat werkt.

(meer…)

Liberty – Doe het in jij-stijl

3 februari 2019|Blog|

Ik heb iets met film. Mijn eindscriptie voor mijn master aan het conservatorium ging over het muzikaal begeleiden van zwijgende films. Mooie trage zwart-wit films met veel dramatiek en romantiek. De verhaallijn vond ik niet altijd even geweldig, maar de beelden brachten mij naar een heerlijke sprookjesachtige wereld. Sinds die tijd heb ik ergens nog het verlangen bewaard om daar nog eens iets mee te doen; muziek componeren bij film. Nu kwam er begin dit jaar een mogelijkheid om daar eens een stap in te zetten; ik kon een film live begeleiden aan de piano, tijdens het Nederlands Silent Film Festival. Fantastisch! Alleen toen ik hoorde welke film dat was, kreeg ik het toch wel een beetje benauwd…

(meer…)

Tussen ja en nee en twijfel en trots

22 december 2018|Blog|

Een paar jaar geleden zei ik ‘nee’ tegen allerlei soorten schnabbels* waarbij ik niet de muziek kon spelen die ik wilde spelen. En daarmee zei ik ‘ja’ tegen mijn eigen muziek ontdekken en echt muzikaal bezig zijn. Dat was een goede beslissing, want daardoor doe ik nu wat ik doe. Daardoor had ik na verloop van tijd genoeg mooie pianostukken om een cd op te nemen. Daardoor heb ik gevonden wat ik echt wil doen. Maar ook daardoor moet ik nu weer opnieuw beginnen met de zoektocht naar ‘schnabbels’, maar dan de goeie. Dat is nog geen gemakkelijke tocht, en ik word vaak geconfronteerd met een innerlijke stem die vraagt: “wil ik dit wel echt? Is dit ja of nee?”

(meer…)

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang voorproefjes van haar nieuwst gecomponeerde muziek, en blijf op de hoogte van haar komende concerten en projecten.

Meld je nu aan en ontvang een improvisatie en een blog speciaal voor jullie nieuwsbrievers!

Nieuwsbrief

Ariadne Philine

info@ariadnephiline.nl

+31(0)6-16337785

Nieuwsbrief

privacyverklaring

Titel

Ga naar de bovenkant