Loading...
Ariadne Philine2019-02-15T14:13:37+00:00

Ariadne Philine

Fijngevoelig, direct en eerlijk; met haar filmische pianocomposities neemt ze je mee haar binnenwereld in. En daar zingt het van verlangen. Soms klein en teder, soms uitbundig. Vaak romantisch, maar nooit sentimenteel. ‘Muziek moet altijd ergens een beetje pijn doen’ volgens Ariadne Philine.

Beïnvloed door verschillende muziekstijlen blijft Ariadne Philine vooral zichzelf; haar minimal music is net niet de minimal music zoals je die gewend bent, haar neoclassicisme is fris en persoonlijk. Haar achtergrond als klassiek pianiste hoor je terug in haar lyrische toucher, én in referenties naar haar idolen zoals Bach en Schumann, geheel verweven in een eigentijdse klankwereld.

Gloei

Album ‘Gloei’

Bestel

Live

 • 14 apr 2019Improvisatie concertDe Zeven LindenUtrecht

  Met Robijn Tilanus

 • 26 apr 2019Op een overwoekerd padPodium AcanthusDoesburg

  Janáček en nieuw geschreven pianocomposities met Aafje van Gemert

 • 10 mei 2019GLOEI concertTheaterboerderij BoeketNederweert

  Concert van de cd 'Gloei', en improvisatie

 • 12 mei 2019YogaconcertTheater aan de Parade's-Hertogenbosch

  Met Amé van Meijl en celliste Judith Groen

Alle concerten

Impro voor jou

Ariadne maakt persoonlijke piano-improvisaties voor jou, voor iemand die je kent, of voor een speciale gelegenheid waarbij je betrokken bent.

“Ariadne Philine heeft voor onze dochter, Lucy van 2 jaar, een piano-improvisatie gemaakt. De eerste keer dat we het stukje luisterden was zo bijzonder! We lagen met z’n drieën ‘s ochtends nog in bed en we hebben het een stuk of 10 keer opnieuw beluisterd. Zo mooi! Lucy is echt herkenbaar in het stuk. Heel knap dat Ariadne dat heeft gedaan aan de hand van een paar foto’s en een korte beschrijving. Ik ben inmiddels zwanger van mijn tweede dochter en we gaan zeker ook voor haar een improvisatie laten maken.”

Yesno Akkerman

“Ik vind het heel bijzonder dat Ariadne speciaal voor mij een piano-improvisatie heeft gemaakt. Het is alsof ze een portret heeft geschilderd; ze vangt een stukje van mij en geeft het een eigen stem. Ze heeft iets laten horen, een deel van mij dat heel kwetsbaar is en waarvan ik niet wist dat het zichtbaar was. Ik luister het nog vaak, bijvoorbeeld op mijn werk wanneer ik even tot mezelf wil komen. Thuis staat hij in mijn favoriete playlist. Het luisteren brengt me dichter bij mezelf.”

Gabriël Ramaker

Lees meer »

Blog

Een ontmoeting met de muziek van Ariadne Philine. Maar ook met haar worstelingen en keuzes als mens in de muziekwereld, haar onzekerheden, haar kracht, haar overwinningen en haar inspiratiebronnen.

Liberty – Doe het in jij-stijl

3 februari 2019|Blog|

Ik heb iets met film. Mijn eindscriptie voor mijn master aan het conservatorium ging over het muzikaal begeleiden van zwijgende films. Mooie trage zwart-wit films met veel dramatiek en romantiek. De verhaallijn vond ik niet altijd even geweldig, maar de beelden brachten mij naar een heerlijke sprookjesachtige wereld. Sinds die tijd heb ik ergens nog het verlangen bewaard om daar nog eens iets mee te doen; muziek componeren bij film. Nu kwam er begin dit jaar een mogelijkheid om daar eens een stap in te zetten; ik kon een film live begeleiden aan de piano, tijdens het Nederlands Silent Film Festival. Fantastisch! Alleen toen ik hoorde welke film dat was, kreeg ik het toch wel een beetje benauwd…

(meer…)

Tussen ja en nee en twijfel en trots

22 december 2018|Blog|

Een paar jaar geleden zei ik ‘nee’ tegen allerlei soorten schnabbels* waarbij ik niet de muziek kon spelen die ik wilde spelen. En daarmee zei ik ‘ja’ tegen mijn eigen muziek ontdekken en echt muzikaal bezig zijn. Dat was een goede beslissing, want daardoor doe ik nu wat ik doe. Daardoor had ik na verloop van tijd genoeg mooie pianostukken om een cd op te nemen. Daardoor heb ik gevonden wat ik echt wil doen. Maar ook daardoor moet ik nu weer opnieuw beginnen met de zoektocht naar ‘schnabbels’, maar dan de goeie. Dat is nog geen gemakkelijke tocht, en ik word vaak geconfronteerd met een innerlijke stem die vraagt: “wil ik dit wel echt? Is dit ja of nee?”

(meer…)

Jaloeziebeest

10 december 2018|Blog|

Op dit moment luister ik naar een playlist op Spotify die – volgens Spotify – zou moeten aansluiten bij mijn smaak. Het genre is ‘classical’, en pianomuziek heeft een groot aandeel. Maar om eerlijk te zijn: ik vind het niks. Helemaal niks. Ik vind het gewoonweg slechte muziek. Ik klik op de naam van de artiest, en zie dat deze pianist zo’n 400.000 luisteraars per maand heeft. En op zijn site ontdek ik dat er een geweldige theatertour voor hem in het vooruitzicht ligt. Mijn hart krimpt ineen en jaloezie welt op. (meer…)

Load More Posts

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang voorproefjes van haar nieuwst gecomponeerde muziek, en blijf op de hoogte van haar komende concerten en projecten.

Meld je nu aan en ontvang een improvisatie en een blog speciaal voor jullie nieuwsbrievers!

Nieuwsbrief

Ariadne Philine

info@ariadnephiline.nl

+31(0)6-16337785

Nieuwsbrief

privacyverklaring